början på något... dåligt

Nu är det alltså vecka 5 - vilket betyder stalltjänst. Sen är det även måndag...
vilket betyder första dagen på denna extremt sega vecka.

Helgen var riktigt rolig.. tack vare snön så tolkade vi, så med skidbrillor såg vi allmänt tuffa ut och rejsade jätte fort... speciellt rejs vart det för malin och mig. weeeeeeeey, hur kul som helst ;D sen för att ej glömma mitt och sara's nästan spa. eller jossans milkshake. verkligen inte att glömma - lindas potatisgratäng liksom. (den VAR jättesmarrig!)

suck. jag glömde för sisådär en sekund bort att jag inte skulle hem ikväll. sak samma. ska i varje fall sova tidigt ikväll. elleeer något.

....

vilken låt tröttnar man aldrig på?

sara sa 'she will be loved' och det är jätte sant. men 'fix you' är ju också väldigt sant.

Nu sitter jag och pausar lite i mitt skrivande om barnarbete. I mitt pausande firrar jag lite låtar och så. kikade på klockan nyss, 17.48. Om lite mer än en timme börjar vänner och det vore trevligt att se på. så jag kanske ska övergå till mitt barnarbete igen.
men på tal om vänner så kom jag att tänka på vilken glad människa jag är. whhehey, jag har definitivt inte långvariga dåligt humör svängar! för kanske två tre veckor sen minns jag att jag hade haft en extremt dålig dag och var på allmänt dåligt humör. men när jag kommer hem så kommer jag hem precis lagom till dubbelavsnitt av vänner, och hungrig som jag var - en oxfilépizza. min dag var räddad.

verkligen trevlig människa hon den dääär denise...eller omogen skulle väl den där camilla säga. NEMEN OJOJ jag kunde inte låta bli. weepp - den där denise har iaf humor.

i ett kallt hus

Det är något, något med vädret tror jag, som påverkar mig. mitt humör. jag lovar, nästan. Kanske är det kylan? Jag skyller inte på snön, självklart inte, den gillar vi! men kylan. liksom uch. det gör mig på dåligt humör att frysa hela tiden. det enda stället jag inte fryser är när jag ligger i sängen - med mina två täcken och två filtar blir det riktigt lagom. men vad hjälper det när man ska kliva upp på morgonen? men har det varit såhär alla vintrar? att dag ett sätter man på sig vad man tror är mycket kläder - men när man kommer ut fryser man ihjäl. på dag två har man lärt sig från dag ett (tror vi), sätter på oss "mer" kläder men fryser ihjäl ändå. imorgon är det dag fem för mig. har jag lärt mig något under de här fyra dagarna av frysenhet? nej jag tror inte det alltså.
Har det även varit så att under alla dessa år - fryser man ihjäl även inomhus? ska det vara så att man måste ha på sig tumvantar bara för att man vill sitta still och titta på O.C?
(kikar lite på våran termometer) -8.5 grader utomhus, 16.4 grader inomhus. shit. men det måste vara vid väggen? men iförsig känns det som 16.4 grader i hela huset. Om jag kunde skulle jag även ha på mig vantar just nu. kanske ska pröva med fingervantar?


ps: obekväma strumpbyxor under bekväma jeans? ICKE att rekomendera. fy. det förstörede min dag också.


22 jan 2007

haloha. sitter här i soffan och hör familjen titta på handboll. klickar förövrigt på fel knappar hela tiden för jag sitter lite obekvämt med armarna och så.. borde ta mig ut i köket och plugga både matte och samhälle b. men vi tar det senare.

hjälp vad kallt det var idag! höll på att frysa ihjäl ett antal gånger, till och med inomhus. men det är det värt - bara det är snö är jag lycklig - kanske inte lycklig men åtminstonde glad.  


en söting fick vara med:
155331-3

grannar snö och jeans

där ser man. pappa är inte alls helt bakom styret nej! han firrade våran data. vårat internet. (och det är inte direkt något vardagligt för att vara honom) fast han påstår att denhär, den bärbara bara funkar med hjälp av grannarnas rauter (rauter?) för det är så att våran "riktiga" data inte fungerar.
vad vi kan komma fram med det är att ibland kan det alltså vara bra att bo i radhus.

förövrigt började dagen riktigt bra tack vare all snö :') riktigt myspysigt! nu hoppas vi att den är här för att stanna så vi kan åka snowboard lite här och var :D

sen kan jag ju också nämna att ungefär vecka 6 - DÅ ska jag och min käre syster åka och införskaffa jeans. inte förrens dess har vi tid. (iförsig vet jag ej om vecka 6 går men annars blir det väl vecka 8? hmf..)
och på tal om jeans (på tal om är en välanvänd mening av mig har jag upptäckt!) är systrar i jeans böckerna bäst.

bara för att vi är bäst

sisådär! nu har man både tidspress och skrivabättreändetdärpress (nämner inga namn)

Igår/Idag blev det lite av varje:

• lite malin
• lite jossan
• lite sara
• lite denise såklart
• lite o.c
• lite idol (/markus, erik t.ex.)
• lite godis
• lite chips och dipp
• lite kebab/kyckling/ost&skink -rulle och pizza
• lite prataisömnen
• lite soppa
plus lite mera jag inte tänker avslöja! (mest p.g.a mitt sugiga minne men iaf)

hört under går/idag-dagen:

josefine: "ööh, har du en sån där övnings-kör skylt därbak eller?"
denise: "vi ska aldrig vara ifrån varandra såhär länge igen!" (mina vänner trodde att jag hade en känslig stund och dom höll givetvis med... förutom att det var menat till kebabrullen... hahah vilken tjockis jag är!)
josefine: "nu ska jag gå och sätta på erik"

grejen var att det VAR roligare än det lät och att vi ÄR roligare än vad vi låter


...yepp yepp, sen var det detdär med tidspress! bye!

det där "o.c"

liksom.. vad? vad ska det föreställa? alla hade väl inte behövt vara helt konstiga? ( okej seth var seth, THANKS! <3 ) men resten? hoppas det blir bättre i framtiden för dem alla, OCH INTE sämre och ännu konstigare.

wohoo

Sitter nu i skolan. Ska snart ha historia... internet funkar icke alls hemma tyvärr. men jag ska firra det en dag. det ska jag veeerkligen. en dag. en dag ska jag det. kanske idag? nej det hinner jag ej. men imorrn!

okej, O.C igår!! det var hemskt. jag storgrät 3 gånger. hmm

äsch skriver mer sen. :D


jag är långt ifrån att älska att drömma från och med nu.

Igår - antingen gick allt som jag ville, eller så gick det inte som jag ville.

När jag skulle till ridningen upptäckte jag att varken min hjälm ELLER mina skor fanns där dem skulle. klockan var kvart i 6, fem över 6 gick min buss, och klockan 7 skulle jag rida. min far with the car (haha) var självklart icke hemma så han kunde inte köra mig till stallet för att hämta dem. som tur var fann jag iaf ett par skor som jag kunde rida i, sen åkte jag. Väl på turk hittade jag en fin hjälm att låna - EN FIN som jag kunde ha rätt så bra. ingen plasthjälm alltså! Sen tänkte jag låna ett spö, och ibland, oftast, finns det inga bra. men igår - JA då fanns det cirka fyra stycken riktigt bra, precis sådär lagom långa.
Well.. ridningen gick väl inte precis som jag ville, men på slutet blev det nästan precis så..

Något mycket underligt var att jag gick igenom den väldigt svarta skogen TVÅ gången utan att nästan få panik. jag bara gick! (fast¨på hemvägen kände jag mig tvungen att prata i telefon just genom skogen, klockan var "faktist" över 8) Vid bussen får jag vänta sisådär 10 minuter och jag är hemma strax innan halv 9. jag tittar på ugly betty och sätter på videon för att spela in det sista som var kvar av det, och grey's anatomy till sara.

Jag gjorde en cappucino, rätt så misslyckat skum men ändå, och slog mig ner i soffan. Grey's anatomy började. cirka fem minuter. sen vart det svart. RIKTIGT SVART. strömavbrott. hela området var svart. jag hann knappt reagera och bli sur. Jag hjälpte mamma och gjorde värsta salladen till mikaela eftersom mamma inte längre kunde steka raggmunkarna (hmm vilket namn alltså!!).
Sen kom väääärsta magvärken. AJ AJ AJ. jag kan tänka mig att det gör så ont att föda barn, så ont gjorde det. :'( det höll i sig nästan ända tills jag skulle sova.
Strömavrotten höll i sig under hela grey's och lamporna inklusive tv:n körde igång cirka kvart över 10.

Under natten fortsatte det blåsa och det höll mig vaken och förstörde största delen av min sömn. jag drömde massa olika saker, tex att mamma var med i americas funniest homevideos. vid 5-tiden var jag tvungen att gå upp och käka alvedon, dricka alvedon. Jag försökte dricka det så snabbt som möjligt och det gjorde att jag bara kände för att spy hundra gånger mer. Sen gick jag tillbaka till sängen och fortsatte ha ont i magen och försökte somna om. då funderade jag på om den här natten var slutet på igår, eller början på idag? Självklart ville jag att det skulle vara slutet på igår som mestadels var en dålig dag, men kom fram till att det säkerligen var början på idag. suck. jag somnade nog om, för vid halv 7 vaknade jag av väckarklockan och gick upp och duschade.

Tio i 8 gick vi till bussen och vid busshållsplatsen tog jag en ipren för det kändes som att jag fick dödskramper eller nåt. sen funderade jag på varför jag var på väg till skolan. jag kom till vh - för att vänta på berga bussen, men vände istället och åkte hem. det var typ ingen på bussen.

Somnade hemma och drömde sjukt hemska saker (jag har sagt till lovisa!) och vaknade vid 1 när mikaela kom hem. Då åt jag lunch och sen tittade vi på tv tills typ nu.

vad mycket jag skrev. jag avslutar med att säga att det känns som att jag har feber.


en måndag i mitt liv

Jag sov cirka exakt 9 timmar inatt. och så bra som jag sov inatt har jag inte gjort på länge. jag somnade rätt så fort igårkväll, och trotst min nya klockas tickande sov jag djupt hela natten, och drömde enda till mikaela kom och väckte mig vid 9. visserligen var jag fortfarande trött när jag hade somnat om och det ringde på dörren men det var inte som dagen innan - då jag hade sara-tankar och ville (inte riktigt men nästan) hänga mig.
I varje fall satte jag på mig en tjockiströja och sprang upp, öppnade, och försökte se jätte pigg ut. där stod sotaren och sa att han skulle komma tillbaka senare, han skulle bara titta så att någon var hemma och ta några andra hus först.. om han hade struntat i att checka det hade jag kunnat sova ungefär 40 minuter längre. men, det kändes inte läga att dirket säga det till honom.

Jag hade iaf cirka 2 och en halv timme på mig och låg och halvsov i soffan tills jag var tvungen att gå upp och duscha för att jag skulle hinna med bussen. senare, vid fem över 12, gick jag till bussen och for till skolan. våra lektioner var dessa: ekologi, svenska och samhällskunskap. svenskan slapp vi, det kändes bra. Hela dagen kurrade min mage, även emmies mage, så vi försökte få tag på polkagrisar, men misslyckades. vi köpte istället läsk och försökte mätta oss med det. (det varade en liten stund men inte allt för länge)
Strax innan 4 kom bussen och den var väldigt väldigt full som vanligt när alla berga-människor ska med.
På tungelstabussen  ringde malin och meddelande att dom fixade kväll i stallet, så jag slapp mitt icke efterlängtade cyklande..  :D Väl hemma åt jag lax och pasta från igår och det var väldigt mumsigt.

Efter det drack/ åt jag min cappucino lite väl fort. nu har jag ont i min mage..
Ikväll är det prison break och jag hade planerat att inte glömma det!

nyss gick jag springa upp till vardagsrummet - och en livrädd syster: baksidadörren hade sakta blåst upp :O den lär alltså ja stått öppen hela natten!!! LÄSKIGT....


sista dagen på jullovet

Dagens...
första telefonsamtal: Josefine
första mening: "nu är klockan 20 över 7"
första ät/drickbara: te och rostade mackor
första tv-tittande: Grey's Anatomy
första riktiga mat: lax och pasta

well, där var de första sakerna jag kom på att jag först gjorde idag.

Hela min dag bestod av: extrem trötthet, helgjour på turk med ridgruppen, ont i magen, vänta på pappa, ladda in låtar till mobilen, ätande av olika saker, stallet och kvällsfodra, städande i halva lilla rummet, denise och mikaelas självklart lyckade cappucino, vårat städande i sminklådan, lite gnällade, lite slagsmål,
o c h   s å   v i d a r e . . .

imorgon börjar jag skolan och det känns lite väl tröttsamt, men jag har sluppit lovisas ångest i varje fall! vi börjar kvart i 1, så jag hade kunnat sova länge, om jag inte hade behövt vänta in sotaren som skulle komma hit "mellan 9 och 11" .. vad är det för tidsplanering...?

en väldans massa frågor

Frågor som jag har snott från Linnea :D

Höger- eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: lite trött
Favoritgodis: choklad tror jag nog
Är det nåt du absolut inte äter: sushi äter jag då inte igen, nej
Kläder just nu: vita mjukisbyxor, prickig t-shirt och svart tröja
Musik just nu: ingenting faktist
Vad sa du senast: "jag vill ju ha datan i sängen" typ, till min far när han undrade varför jag tog den bärbara.
Favorit-hangout: hangout? eh det varierar
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: ingen aning helt ärligt
Sommarplaner: både england, sardinien och göteborg skulle vara trevligt men jag vet inte.
Fisk eller badkruka: jag har nog blivit en badkruka på senare år
Saft eller alkohol: kanske inte saft, men annars båda, beror på vad
Längd och vikt: 174,5 lång och vad man väger brukar man väl inte berätta :D
Hur många kuddar sover du med: jag sover nog på en i höjd, men annars är det väl rätt många brevid
Favoritväder: sommarsol och värme/ sol, snö och vinter ;D haha
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: sällskap, mat, säng?
Spelar du nåt instrument: nej
Morgon- eller nattmänniska: jag är då ingen morgonmänniska, så natt
Sparare eller slösare: slösare....
Vem är viktigast för dig: alla dom där bra!
Bästa film: pirates of the caribbean död mans kista, med flera. och en askungensaga är så söt :')
Tror på liv på andra planeter: nej det vill jag inte tro
Har du några homosexuella vänner: nej inte vad jag vet... haha
Tror du på mirakel: ja det vill jag tro på
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: ja varför inte?
Ser du dig själv som tolerant mot andra: om det är det tolerant jag menar så ja? :p
Ser du på kärleken som ett misstag: nej det skulle jag inte påstå
Hur många barn vill du ha när du blir stor: två låter lagom
Bio eller promenad: bio är väldans trevligt! fast  även promenad med trevliga människor om man ej är trött
Är du kittlig: nej, bara yttepyttelite.
Snarkar du? ja tydligen...
Stjärntecken? skytten
Rädd för insekter? ja för det mesta
Äckligaste insekten: getingar! (sen min getingincident rummet)
Största svaghet: jag är en sån seg människa!
Det här är jag bra på: okej nu har jag tänkt hur länge som helst, kommer tyvärr ej på nåt som jag är mer bra på än andra. haha... nåt måste det väl vara...?
Bästa bok? "en oväntad semester"
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? läsa andras tankar! (jag bestämmer när och vem!)
Vad vill du jobba som? jag vet inte.
Chips, morötter eller godis? mest godis och chips, fast morötter är väl också gott :p
Pizza eller hamburgare? hmm svårt där.
Skriver du dagbok? inte en sån där hemlig inte
Har du nån flickvän/pojkvän? nej
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? jag har inget sånt planerat men vem vet!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) det är stökigt, men jag skulle vilja att det var städat
Gungar du på stolen? nääe..
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? nej!
Vilken hand håller du gaffeln i? vänster när jag har kniv och gaffel, annars höger
Hur många syskon har du? en lillasyster
Vad är du mest rädd för? jag är väldigt mörkrädd
Är du rädd för blod? njaa inte direkt
Saltar du på maten? nej det brukar inte hända så ofta
Gillar du att sjunga? ja, men inte för att det låter fint
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? naturbruk, häst - samhälle
Anser du att du är stark? jag är inte direkt svag.. haha
Brukar du sola? ja, eller i solen
Vad gör du om du får hicka? försöker hålla andan och svälja, eller dricka vatten uppochner. (mestadels utan resultat men jag gör det ändå) sen brukar jag alltid berätta för nån att jag har hicka. hahaha
Röker du? nej
Snusar du? nej
Använder du knark? nej
Kaffe, te eller inget? båda! oftast te.
Har du en besatthet? inte direkt nån jag kommer på i varje fall :)

min dag!

Idag började med att jag var extremt jätte trött. min mor väckte mig 10 och det var väldigt svårt att stiga ut sängen. När jag väl hade tagit mig upp åt jag frukost och gjorde mig iordning. Sen for det av mot handen.
Där tog vi först hemska kort som vi skulle ha på våra leg. (hemska!) sen for det vidare mot the bank.
Där var vi en väldigt lång tid! senare for vi vidare och köpte lite annat, och mor var även inne på synsam!

Väl hemma åt jag den goda pasta/tonfisksalladen och den var extremt mumsig!.. sen var det stallet, och vi red iväg. sen gick det lite vilt till när jag och malin bytte hästar, och malin flög av! (så farligt var det inte!) svea fastnade även i ett staket! icke bra! men hon överlevde utan skador.
Väl in the stable hände en liten olycka och jag slog malin med ett ridspö så hon fick en lite större underläpp en vanligt. fast tur var att hon passade i det! (..förlåt!) men så går det när man börjar slåss!

rekord snabba vi fixade även hästarna på 30 minuter! weeii!



min datastol, den hade fem stycken rullhjul/ben tills en viss människa förstörde denna sköna stol. iallfall, jag använder den fortfarande och det händer att jag glömmer bort att den är skadad. minst fyra gånger har jag helt vält ner i golvet!! och minst tio gånger har det varit nära, riktigt nära!

det var bara det jag ville säga.

denise + sardinen = sant

Sardinen 2006

• Vårat hus var ju bara nästan det vackraste jag sett. Även fast det inte var jätte vackert vill jag minnas det så. Det var faktist fint, och jätte stort!
• Våra ice-tee med persiko-smak! Och våra honungs och vatten meloner! Våra goda frallor med jordgubbsmarmelad! Våra goda resturanger!
• Vårat korta avstånd till havet - som var extremt salt - men jag vill minnas det som perfekt. Det var väääldigt varmt iaf, speciellt nattetid.
• Den fina staden! Med de goa caféerna med de goda cappucinosarna!
• Min luftmadrass som jag flöt runt på hela dagarna. Även fast det hände att jag vart rädd för hajar och inte vågade ta ner fötterna/ händerna.
• "Efter en liten våg kommer det alltid en större"
• Våran fina stora silvirga bil, som var svalaste stället.
• Likaså med konsumet. (haha det var nog inte konsum men men)
• Min sköna säng som var så sjukt obekväm och knakade så fort jag rörde mig det minsta.
• Våra 2 badrum och 3 toaletter. Våra extremt hemska speglar i badrummen.
• Våra palmer på tomten!
• Att ligga i skuggan i en solstol och läsa.
• Våra vattenspridare. (?) haha
• Fiskarna som bet oss i benen.

alltihopa var bäst! :')

denise och mikaela i sardninen

bowling/ rappa kalja/ cappucino

yoo!

today - stallet and bowling. and now är jag ej sämst på bowling! nepp, för det är malin! och lovisa! jag kom nämligen fyra av sex stycken människor. yeepp så är det.
När vi ändå är inne på hur bra jag är kan jag ju passa på att nämna att JAG kom tvåa rappa kalja! yiho! av fem stycken människor. eller fyra. hmmf aja.

tomorrow? i don't know. i can tell you tomorrow night / evning. (i'm not really shor that evning stavas så, inte shor heller för den delen. =/)

by the WAY! today gjorde jag och mikaela sveriges goaste cappucino (i am not shor that cappucino stavas så!) jag säger sveriges goaste, för VÄRLDENS goaste står sardinien för. (inte för att jag har smakat hela världens cappucinosar men det hör inte hit!)

top 4 best cappucinosar:
1: Sardinien
2: England
3: Sverige
4: Frankrike

fyran var riiiiktigt kass alltså. tvåan och trean är kluriga men jag tror england vinner!


ny mobil

YES BOX, nu har jag det. En svart tjusig Sony Ericsson W850i tror jag det var. Nu håller jag på att firra med den, för jag vill ha extrem ordning i mobilen. yepp :D haha.
Vet inte riktigt annars vad jag ska skriva.. jo men killen jag köpte mobilen av var riktigt söt, sjuksara, det skulle du också defintivt ha tyckt. Det tyckte föresten min mamma också. hon tyckte nog att han var riktigt riktigt söt till och med..
Snart, eller ja, om 2 timmar ska jag till turk och rida. treevlans! Sen efter det är det GREY'S ANATOMY ♥ hyper trevligt!

nja men ha det så greeeeat !

nytt år..

.. nya möjligheter var det någon som sa. antagligen eftersom man hittar på en väldans massa nya löften som man tror att man ska hålla och följa det nya året. Jag tror att nästan alla tänker och eller säger "nästa år ska jag göra si och nästa år ska jag göra så.." men undra hur många som följer det dom säger? :o
Jag har ju då mina lite udda löften plus även andra grejer som jag ej säger högt. undra hur det kommer gå med dem? visserligen var jag lite mer realistisk än vad jag brukar, så kaaanske går mina löften igenom. inte för att dom var direkt nå viktiga men ändå. Det var ju mest så att jag ville ha löften som jag KUNDE hålla under det nya året..

och Ja, nu står det klart, det jag, Denise, mest talar om är - "gamla tiden" "det var SÅ mycket bättre och roligare förr" "jag vill vara liten, jag vill gå i tungelsta".. Att jag tycker att tiden går så fort kanske har med det att göra?..

föresten ni som ej svarade på mina gott nytt år meddelanden får inga nästa år! otrevliga typer!
(lite halvt ironisk)