sjuk

jag har nu insett den tragiska sanningen att jag Är sjuk. jag har läskigt ont i halsen, inte sådär dödsont, men sådär så att det gör lite ont hela tiden. förutom när jag dricker varmt te med massa honung. just då - för stunden känns det nästan okej. det känns inte heller som att jag ligger på bättrings-vägen sidan, utan mer på sidan innan höjden av onthet. nivet innan noll, innan kristus. (noll och kristus = Mest Ont I Halsen.)

det är riktigt sugigt att man ska behöva ha ont i halsen på sommaren (?) det är ju bara att inse då att lite kläder mitt i vintern inte spelar någon roll. gå ut och frys, det är inte det som gör att du blir sjuk anyway. visserligen är det inte så mysigt att frysa men men...
men något bra mitt i all halsont mitt i sommaren är att man inte behöver sitta inne, trots halsont. det borde till och med bli bättre om man ligger ute i solen. så det är vad jag ska göra imorgon! jag ska se till att det inte blir något bad så att jag blir ännu sjukare (det är trots allt inte jättevarmt). jag ska bara ligga där och steka och bli frisk. imorgon ska jag ta ett jätte hopp från -2 till +2. så får det bli!

halstablett-lista topp 4:

1: honungshalstabletter. (kanske är dom inte mest effektiva men jag älskar dom)
2: eukalyptus-halstabletter.
3: såna där vicks blue (?) med blå gegga i.
4: åh mest effektiva kanske är strepsil, men honung och citron-smak. goda!!

oktober?

Det är trevligt detdär på sommaren. när man inte har koll på vilken dag det är, inte minst vilket datum. man vet inte heller riktigt vad klockan är. Jag trodde att vi redan var inne i augusti vid det här laget, men så var icke fallet. 31 juli! lättnad.

Nu är vi hemma från dalarna också. och det var myspys där uppe! sara åkte hem i söndags kväll eftersom hon skulle jobba, vilket förståss kändes lite extra sorgligt. men med allt ont kommer något gott, jag fick ta över hennes sovplats. bäddsoffan jag och mikaela delade innan, var ej mycket för världen. det var som en bäddsoffa man fällde ut, men som saknade madrass. (den saknade nog ingen madrass men det var så det kändes) och vi fick sova ifrån halva sängen och nedåt. för där upptill var det feta hårda kanten. inte mysigt!
men vad gjorde vi för något då? jo vi spelade minigolf 2 gånger (och jag förlorade båda gångerna offcourse) badade, fiskade (aldrig mer! jag kommer aldrig glömma den lilla bäbisfiskens ledsa ögon! däremot var jag en höjdare på både att kasta iväg spöet, OCH att ro!) spelat kubb (ingen ville självklart ha mig i sitt lag och mikaela sa töntigt "ni kan få henne", och vad gjorde jag? jo jag ägde dem allihopa! kubb efter kubb slog jag ner, värsta tekninken! sen var jag stolt), läst ut 4 böcker har jag hunnit med, tittat på film (åååh vi såg den sorgligaste av sorgligaste. aldrig att jag grinat så mycket, det var inga små tårar, jag var förtvivlat ledsen! filmen var "raise your voice" och vi var helt säkra på att det skulle vara en sån där film (med hilary duff) som vi skulle tycka om, men att den egentligen skulle vara sådär sugigt dåligt. men noway! mitt bland allt glada och roliga så kommer det värsta rattfyllot och kör in i dom, så att hennes brorsa dör. han DÖR! shit. vi vart chockade och läste baksidan igen, och nepp, inte en liten antydan till att något sådant skulle ske stod det om på baksidan. by the way var det värsta sämsta beskrivingen på baksidan! ihh men den var så sorglig. fast lyckligt-sorgligt-kärleksfullt-bra. )

nu blev jag helt uppe i varv när jag började beskriva filmen, så jag minns inte riktigt något mera. men jo, jag har tagit med mig värsta förkylningen hem. jag har ont i halsen och känner mig allmänt sjuk. bläää, vi hoppas på att jag ligger på bättringsvägen-sidan.

shit. 20 dagar kvar sen börjar skolan. jag är långt ifrån färdig-semestrad.

wheoo

idag var det sol minsann! we like <3

imorgon åker vi som sagt till dalarna. och vad jag vet ska det regna där också, men så kan det gå. snart är det förhoppningsvis vinter och snö och DÅ ska jag åka snowboard. och om vi åker utomlands då är det ju ännu trevligare. inte trevligare än snowboard kanske, bara mysigare än tandådalen. för åka kan jag göra ändå, speciellt nu när sara har körkort. vi kan ta oss vart vinden leder oss! och nästa år ska fördmodligen jag också ha körtkort, förodligen. fast det känns tyvärr ej så nu... det känns läskigt vuxet att ha körkort och jag känner mig inte så gammal, ännu.

denna länk är till dig sara:
http://youtube.com/watch?v=rGrw4gWQmH8&mode=related&search=
varsegod att garva på dig i all tråkighet!

LOL, denise :D

heey

om ni vill veta exakt hur det står till, så hade jag skrivit ett långt inlägg om allt mellan himmel och hav. men det försvann, längre bort än arkivet till och med. sorgligt tycker jag.

helgen bestod framförallt av bilåkande, och för er som inte vet kan jag berätta att östersund består till störst del av: hav, berg och (en sak till jag ej kan minnas). under 10 timmar fram och tillbaka (dvs ca 20 timmar) gjorde jag detta: läste, sov, sjöng, och åt. vi stannade även på ett antal mackar där vi bland annat åt glass och korv med bröd.
och på tal om glass hittade jag en banama! tyvärr tror jag att det var förra årets för det fanns bara en kvar. men den var god ändå.

väl framme i östersund bodde vi på wången och det var superfint där. lika fint som för 5 år sedan. väldigt stort, men väldigt fint. vi bodde i en liten stuga alla 8, varav 3 av oss fick sova på luftmadrasser. jossan och jag delade förvörigt på en bäddsoffa som var aningen konstigt byggt.

ena kvällen badade vi med hästarna och det var myspys! vattnet var varmt, men det var dock extremt stenigt på botten så jag gjorde illa mina fötter enormt mycket. mossa mardröm (ibland lever hon verkligen upp till sitt namn) drog iväg med mig i vattnet, OCH klev på min toffla så att den gick sönder. jag fick därmed gå med endast en toffla tillbaks till stugan, på en GRUS-väg. men tuff som jag är klagade jag inte jätte mycket.
vädret var sol och varmt och det var väldigt härligt :)
sen kan jag också avslöja att jag fick köra lindas bil TVÅ gånger. (visserligen mycket korta sträckor på otraffikerad väg men det hör ej hit) jag fick även backa på häst-släpet. och jag klarade det galant! hur fantastisk är jag inte..? 8-)

igårnatt var det jag och josefajn som var fölvakt (det är så att micras lille bäbis melody icke kan dia själv och måste matas varannan timme). det gick iaf bra och jag var inte alls så trött konstigt nog.

i helgen ska vi till dalarna och jag ska alltså få umgås med sara äslkling hela helgen! det har jag inte gjort på hela sommarlovet tror jag.
vi ska bada, spela minigolf och fiska kanske? hur mysigt som helst!

glöm ej att flörta med solgudarna!! puss

20 juli

imorgon är det östersund som gäller. och självklart ska det bli dåligt väder där, och bra väder här hemma. vad annars? om det ej vore så skulle jag bli orolig faktist. solen har något emot mig.

nu måste jag städa mitt rum och sedan packa.
ha det så bra. puss och kraaaaam

väldigt kär

idag är det den 19 juli, vilket betyder namnsdag för både mig och sara. (denise sara johnsson och sara josefin anild) ett stort grattis till oss <3

för ett år sedan packade jag antagligen idag. för om 2 dagar skulle jag bege mig på våran kära england-italien-frankrike-resa. och detta får mig att bli extremt ledsen. förra året, den resan, var nog den bästa av 3 veckor som funnits. det blev till och med 4 veckor på grund av bomb-hoten. mellan usa och england. jag var faktist lite rädd där ett tag. jag trodde nästan att vi skulle dö när jag fick reda på det. (men som tur var var vi inte ens nära på att dö satt ni vet) det var ju väldigt stor koll, mycket större än vanligt, så det var ju egentligen extremt säkert. vårat flyg från london tillbaks till sverige var nog inställt 3 gånger tror jag. de första gångerna var man tvungen att ha handbagaget i genomskinliga plastpåsar, och man fick i princip inte ha med sig något. men sista gången fick man ha vanliga väskor, jag tycker man alltid borde ha plastpåsar! första gången planet var inställt träffade vi den där snygga killen från los angeles som skulle resa till dalarna, i ett av tälten. han var mycket trevlig av sig, fast jag minns att han var väldigt kort. men han var så söt så att det ej gjorde något. men han fick åka med ett plan före oss hem till sweden.
jag älskar england, london, och speciellt annicas hus. och jag älskar allt vi åt, allt vi shoppade och allt vi gjorde.
för att ej tala om sardinien. där älskar jag också allt vi åt, och jag älskar vårt hus vi bodde i, det var finast. jag älskar våran strand och deras cappuchinosar. värmen älskar jag mest av allt!
frankrike älskar jag minst, men de där jätte vågorna kommer jag alltid minnas. det var lite läskigt, men hur kul som helst. annars var det mestadels dåligt väder. men vi hade världens gulligaste hotell-rum och där skulle jag kunna bo.. men mest av allt vill jag bo i sardinen, eller kanske ha ett sommarhus där och bo i london resten av året? sen skulle jag kunna ha en vinterstuga i tandådalen. yeehh det låter för bra för att vara sant nästan. men det satsar vi på!

det är så det står till

nu är jag på mycket dåligt humör. för det första har denna dag varit dålig hela dagen bara för att det har känts som en konstig dag. för det andra har det varit dåligt väder och jag och mikaela skulle egentligen ha badat på årsta. men icke! självklart ska det inte bara vara "dåligt" väder, nääähä det ska regna också. för det tredje och kan vi inte åka till england vecka 34 som det var SÅÅÅ nära att det var bestämt! ...och resten av alla saker jag är irriterad på orkar jag ej skriva upp här.

nu ska jag dricka te och krypa ner i min säng och läsa min älsklingsbok. eller titta på vänner! men först ska jag klistra in en bild på seth.
och när jag ser han så kan jag också säga att om jag gifter mig (ska det inte vara seth om det vara det ni trodde, men visst det funkar det med!) det jag skulle säga var att min kille ska ha lockigt hår! för det är absolut finast.

image83


att övningsköra

nu har jag precis kommit tillbaka från att ha övningskört. med mamma till och med (vem kunde tro att det skulle hända igen?). men det var bara för att pappa övertalade henne om att jag är "sååå bra på att köra" och att jag blev lite sur. men jag måste erkänna att det är läskigare att köra med henne än vad det är med pappa. för han sitter där lungt och är hur cool som helst hela vägen, medans mamma blir upprörd för varje liten grej jag gör på något annat än hennes sätt. till exempel vill hon att jag ska bromsa innan varje kurva, vilken fart jag än har, så ska jag bromsa. jag ska alltså köra SAKTA i kurvorna, helst under 30. men när jag åker med pappa så FÅR JAG absolut inte bromsa i kurvorna - bara släppa på gasen. feta dubbelmoralen alltså! vilket gör mig lite förvirrad! men nu har jag lärt mig att om jag kör med mamma: bromsa innan kurvan, men om jag kör med pappa: bromsa icke.
en sak till jag tycker är extremt läskig är när jag är ute och kör att jag helt plötsligt får för mig att jag skulle kunna råka styra ner i diket. och då blir jag jätte nervös och håller nästan på att åka ner i diket istället. det är svårt det där!

nu ska jag spana in resorna till england så att vi bokar någon gång. sen ska jag äta mannagrynsgröt (det skulle kunna vara min favoritmat!) duscha och titta på vänner. sen ska jag nog titta på allsång också?

joooho

hjälp, jag kunde logga in! är det sant? jag har suttit här helt desperat och försökt logga in. och om det hade gått på en gång hade jag nog inte alls varit så desperat på att få skriva, men när det inte gick. hjälp vilken panik alltså!
sen fryser jag också. det är alltid extremt kallt nere i mitt rum - alltid! vinter som sommar, temeraturen varken höjs eller sjunker. jag fryser om fötterna och det är sommar. ahhh.
jag och sara har haft värsta disskusionerna i våra mail. jag blir nästan road bara jag tänker på det. hhihi, det är väl härligt. jag vet faktist inte någon som kan roa en själv så mycket som jag kan roa mig. det låter som om att jag har väldigt roligt hela tiden, och det stämmer ibland. jag tycker om att vara ensam. alltså inte vara ensam ensam, utan vara ensam ibland. jag förstår inte hur man klarar av att inte inte vara ensam någon gång. man måste ju få värsta abstinesen, folk runt en, dygnet runt. det är nästan lite skrämmande.fast när jag tänker efter är det kanske så det blir när man flyttar ihop med någon? fast iförsig så träffar jag inte min inneboende familj dygnet runt.
nu kom jag iförsig inte ens in på våra mail.. men jag ska nog inte göra det. men skriva en bok, det vore en tuff grej! en dag kanske jag gör det, vem vet? det vore ballt liksom.. sysselsättning: "skriver en bok!"


2007's pjamasparty

här kommer snygga bilder på snygga människor från igår ;)
(ett litet TIPS: klicka på bilderna så blir dom större)

 denise och jossan visar sina bästa sidor!

 johanna, lovisa, malin och bella ser kärleksfulla ut :)

  brun brunare brunast! (fast åt andra hållet)

 johanna2 och malin steker köttfärs.

 denise och sara är glada xD

 denise bygger kubb. (ps jag har pjyamas-shorts under mina pyjamasbyxor!)

 lag kungvältare (jossan, malin, lollo, bella) muahahha


 lag johanna (johanna, johanna, denise, sara)

 denise: "YÄÄÄ jag kastade ner en kubb"

 malin gjorde att vi inte spelade så länge. team johanna VANN!

 vi äter tacos...

  sara gör... något!

 bella och lollo gossar i malins säng

 några soffsittare (isabella, lovisa, johanna, sara)

 fler soffsittare (malin och johanna)

 denise och jossan puss och kram, i köket.

 lollo, bella och sara, visst är dom söta?

 lovisa snygging ;D

 någon ville inte riktigt ha med sara på bild men hon är glad ändå :D

 josefine min fru

 malin och johanna äter godis!

okej nu börjar detta inlägg kännas väldigt långt på längden c(:

12 juli

ja, idag regnade det. ni som har suttit inne kanske inte märkte något, men vi som var ute - vi vet.
men vet ni vad det bästa är? the end of "hästkollo"(+mer eller mindre jobbiga barn) is not just near, it's HERE!
fantastiskt. nu är det alltså endast sjukt mycket sommarlov som gäller.... xD


hello

snart är det england! fast det känns inte som det, jag tror att vi måste ta och boka. imorgon?
idag har jag övningskört, igår också. det har faktist gått ganska bra tack och lov :)

inatt drömde jag en sån där dröm man bara vill tillbaka till då man har vaknat. när man drömmer enda in till klockan ringer, och nästan att ringklockan åker in i drömmen. det är sådär myspys!
dock ej lika mysigt att behöva gå upp.

vet ni? imorgon är sista dagen på dessa hästkollo veckor. yeeeho. och på lördag blir det förmodligen årsta heeeela dagen. så vi hoppas på sol och ännu mer sol då... gör det du med!

puussssssss och kram


tjao

jag har funderat på en massa saker idag. bland annat hur jerry williams kan vara så poppis? fast han kanske inte är så populär som han ser ut att tror sig vara, men vad vet jag? visst, han har hållt på jätte länge och var säkert jätte bra en gång i tiden. för sisådär 30 ÅR sedan. jag tycker han är dålig. men det kan bero på att jag har ett hemskt minne från min barndom då det var en rödhårig liten tjockis som var han i småstjärnorna. eller så är han inte bra helt enkelt.
men det jag egentligen tycker är att nya unga artister som salem al fakir (?) borde få sjunga två låtar på allsång på skansen. och gamla, väldigt gamla artister som jerry williams, kan nöja sig med en låt. visserligen består publiken kanske till störst del av gammel-kollektionen. men hallåå: ut med det gamla och in med det nya. thanks.

resten av mina fundtisar har jag ej minne för. men just för tillfället ska sara snart skicka en låt till mig. världens bästa låt kanske. (fast jag kallar många låtar för världens bästa, så att ni veeet!) om ni har lyckats undgå att höra denne låt borde definitivt ladda ner den. alla borde bli lyckliga av den... även de allra olyckligaste stackars människorna.
hello goodbye - here in your arms

SARA DITT MONGO jag tror närmare bestämt att du blockerar min telefon.

/

hoola

nemen hej!

jag har varit lite off från denna internet-värld ett tag. dagarna har gått fort och förra veckan känns som igår.
men nu är jag här, och tänkte uppdatera lite saker. det första jag kan komma på är min yourgurt-explotion som inträffade i min favorit-väska. shitit värre alltså! och tyvärr tror jag inte att denne är tvättbar. självklart blev fler än min favorit-väska drabbade, bland annat min mp3 och min bok. och mina solglasögon. jag hade mycket där i, men som tur är var det mest onödig, ej viktiga saker.
(och ni som tittar på vänner kanske kan minnas ross schampoo-expoliton och garva lite extra åt det. "why do bad things happend to good people" -det är frågan.

yesterday tillbringade vi i östergötland, där vi lämnade fear, silke och feeling på betäckning. förutom att det regnade hela dagen var det trevligt och vi fick se massa kort, åt smarrig mat och mycket goda muffins och glass.

kvällen innan yesterday tillbringade jag med josefine, malin, adam och lovisa. vi tittade på film, rosa the movie (<3) och see you tror jag den hette. den sistnämda SÖG rent ut sagt. den var allmämt konstig och inte ens speciellt humoristisk. men rosa däremot, den gillade vi! mest slutet och det var ju självklart ville som gjorde filmen till det bättre. den natten sov jag med lollo och jossan och dom tog hur mycket mer plats än vad jag gjorde kan jag lova. jag tror faktist att små människor tar mer plats. dom tror liksom att dom kan tjocka ut sig hur mycket som helst!

naej nu ska jag äta middag och sedan ska jag gå över till malin.
idag fick jag även träffa min honungsmelon, och förlåt att jag ej skrivit mail till dig detta tog lång tid och nu hinner jag icke. men see you soon honeymoon!

och ni andra pouss och kram

vi är bara litte tröta

"ska vi plocka körsbär i min trädgård du och jag, trallala
ska vi plocka äpplen i mitt träääd du och jag, trallala
ska vi plocka vinbär i min buske du och jag, trallala
ska vi plocka blåbär i min skooog du och jag, trallala
ska vi plocka smultron i min rabbaaat du och jag, trallala

eyy vafan vi går till ica och köpa jordgubbar istäääället uuh uuh uuh"

     


heeej

imorgon är det fredag och då hoppas vi på sol och fint väder, så att vi kan bada i poolen!
josefine är min inneboende denna vecka och det är väldans trevligt. fast jag kan ju erkänna att hon är roligare NÄR hon pratar än när hon inte pratar alls. som nu till exempel. det är till och med värre än igårkväll då jag var sjukt trött och hon vägrade sluta prata. när jag bara behövde "mma" som svar var det ju lungt, men sen när hon ställer frågor med mer avancerande svar, DÅ blir det jobbigt. jag har en känsla av att detta jag skrev lät lite luddigt. men äch :D

snart ska vi titta på vänner och kanske dricka te, jag ska nog dricka te iaf. jag tror att jag skriver att jag ska titta på vänner väldigt ofta, men jag kan ju erkänna att det inte blir av hälften av gångerna. tyvärr.

som sagt imorgon är det fredag vilken innebär att denna veckas kollo är slut, och nästa vecka är sista veckan. myspys! det kommer bli lungt och skönt. idag har jag definitivt sprungit alldeles för mycket, för ALLA barn ville verkligen galoppera på ängen. (och eftersom vissa som leder har tofflor kan dom ju inte springa!!) så jag får ta deras hästar också. men spinga är bra! jag ska föresten börja ut och springa med malin. snart så, just nu för tillfället har hon tappat rösten. men sen så! jag hatar att springa, men snart kanske jag älskar det. höhö inte.

nej men nej nu ska vi pallra oss upp för trappan.
sov gott!!!! puss


3 juli

hejs!
nu sitter jag och väntar på att linda ska ringa, för att sedan fara iväg till stallet och alla barn. weeehho!
ikväll ska jag på allsång det ska bli trevligt. och vad jag vet ska det inte regna, vilket känns riktigt nice... även fast jag gillar dom gröna plastpåsarna man kan köpa. (jag har nog en sådan hemma!)

idag ska min kära familj till göteborg i en vecka, på handboll. annars hade jag gärna följt med! jag <3 göteborg.
vilket betyder (det känns läskigt att skriva detta här) att jag ska vara hemma själv. fast helt själv blir jag nog ändå inte, så modig är jag ej! malin, jossan och sara ska ju sova här lite och se till att jag icke bli mördad. så ni bör se upp!

sen måste jag självklart lägga in bilder på min söthäst, för hon är ju en riktig snygging!